Egyházmegyei Konfirmandus Tábor  Sztána – Orgona Panzió Időpont: 2020. augusztus 27 – 29.  (csütörtök – szombat)

Egyházmegyei Konfirmandus Tábor Sztána – Orgona Panzió Időpont: 2020. augusztus 27 – 29. (csütörtök – szombat)

  • Post author:
  • Post category:Aktuális

Téma: “Érted is, amit olvasol?” (ApCsel 8, 30)

A Kolozsvári Egyházmegye konfirmandus tábora ez évben Sztánán (Orgona Panzió) kerül megrendezésre, 2020. augusztus 27 – 29. között. Nagy szeretettel várjuk a 12 – 15 éves fiatalokat.

Rendezvényünk központi témája ApCsel 8, 30. alapján az Érted is, amit olvasol? kérdésre épül. A figyelem, ismeretszerzés és helyes megértés életünk része, ezért időszerű megvizsgálni, hogy kellő figyelmet és minőségi időt szentelünk – e egymásra a családban, a baráti körben, odafigyelünk – e és időt szánunk környezetünk, földünk megismerésére, a növény és az állatvilágra, értjük – e mit üzen a mai Z generációnak a Szentírás és Isten?

A napi programok áhítattal kezdődnek, egy – egy bibliai igével, történettel vezetik be a lelkészek az aznapi témát és a szatmárnémeti Szegletkő dicsőítő zenekar teszi ezeket színesebbé közös éneklés, énektanulás révén. Ezt követően interaktív előadásban, beszélgetésben oszthatjuk meg egymással véleményeinket, gondolatainkat, tapasztalatainkat.

A délutáni programokon az együttlétet a sportolás, a szabadidős tevékenységek, vetélkedők, kirándulás és túrázás teszik izgalmasabbá, esténként pedig az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület tagjainak társaságában a csillagos égbolt szépségeivel fogunk megismerkedni, távcsöves bemutató és észlelések révén.

A tábor szombaton istentisztelettel zárul, ahol közösen figyelhetünk Istenre és hálát adhatunk neki mindazért, amivel megajándékoz mindannyiunkat.

Változatos és hasznos programmal készülünk. Reméljük, hogy mindez felkeltette a fiatalok figyelmét és az esetleges nagyobb távolság ellenére is, úgy döntenek, hogy részt vesznek rendezvényünkön.

Részvételi díj: 50 lej / személy. Az utazást az egyházközség maga oldja meg.

Amit ne felejtsetek otthon: sátor, hálózsák, pokróc, izolír, meleg ruha, pizsama, kényelmes szabadidő ruha, sportcipő / túracipő / bakancs, törölköző, tisztálkodási szerek, esőkabát stb. Az elszállásolás sátrakban történik. (Lehetőség szerint, ha valamelyik fiatalnak egészségügyi problémái vannak biztosítunk szobát.)

Amit még érdemes tudni! A helyszínen van mobilhálózat és internet (WIFI) lehetőség.

A tábor ideje alatt biztosítjuk a napi háromszori étkezést, orvosi ügyeletet és a járványhelyzetre való tekintettel az egészségügyi előírások betartását.

Ha a személygépkocsikkal érkezőknek szükségük lenne segítségre javasolom vegyék igénybe a GPS kapcsolatot (Stana, nr. 42, Pensiunea Orgona, com. Almașu, jud. Sălaj. GPS koordináták: 46.888583, 23.139588)

FONTOS! Kérlek jelezzétek, ha valamelyik fiatal étkezésére külön oda kell figyelnünk (vegetáriánus, lisztérzékeny, laktóz, fruktóz, zaharóz intolerancia, allergia stb) vagy, ha valamilyen gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy bármi, amit tudnunk kell!

Kérdéssel forduljatok Tóth Zoltán Csabához, email: lutheranusbn@yahoo.com / mobil: 0768 438 636 vagy az egyházközség lelkészéhez.

PROGRAM:

– augusztus 27. csütörtök:

13,00 – 14,00 óra: érkezés, elszállásolás.

14,00 óra: ebéd.

16,00 óra: összerázó és ismerkedős áhítat.

16,30 óra: „Figyelj az egészségedre és mások egészségére!” – egészségügyi bemutató dr. Fehér Kardos Gabriella.

17,00 óra: „Értjük egymást!?” – interaktív előadás.

Vacsoráig szabadídős tevékenységek: íjászat, csocsó bajnokság stb.

20, 00 óra: vacsora.

21, 00 óra: zenés áhítat a Szegletkő együttessel. (Vallásos tárgyú ifis énekek tanulása és ismerkedés a népdalokkal).

  • augusztus 28. péntek:

9,00 óra: reggeli.

10,00 óra: áhítat.

11,00 óra: „Én ezt nem értem…” – interaktív előadás.

14,00 óra: ebéd.

16,00 óra: túra a Varjúvárhoz. Utána szabadidős tevékenységek.

20,00 óra vacsora.

21,00 óra: áhítat.

21,30 órától: „Ismerd meg az égboltot!” – csillagászati bemutató, dr. Münzlinger Attila.

  • augusztus 29. szombat:

9,30 óra: reggeli.

10,30 óra: „Ja, értem már!” – közös kiértékelés, témazárás.

13,00 óra: istentisztelet.

14,00 óra: ebéd, hazautazás.

Szeretettel várunk!

Tóth Zoltán Csaba

szervező

 

 

Támogatók: a Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház Püspöki Hivatala, a Kolozsvári Egyházmegye Esperesi Hivatala, Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alap, Nordkirche Weltwein, RMDSZ és a Communitas Alapítvány, Orgona Panzió.