Luther-Rózsa Táborközpont

A Zselyki Evangélikus – Lutheránus Egyházközség több éve szervezi meg helyi programjait, eseményeit: falunapok, Zselyki Gyermeksziget és családos nap, gyermeknap, egyházmegyei konfirmandus tábor, Kirmec ünnepe. Az események az évek során bővültek és több személy bevonását eredményezték. 2013 óta nagy hangsúlyt fektetünk a gyermek és ifjúsági munkára és a helyi eseményeket egyházmegyei szintűvé bővítettük, így 2013 – 2019 között már Egyházmegyei Konfirmandus Tábort, Egyházmegyei Gyermeknapot és Majálist tartottunk és a fiataloknak különböző programokat bonyolítottunk le. Az eseményekkel együtt évente bővült a helyi infrastruktúra és a hely egyházmegyei táborközponttá nőtte ki magát: előadótermet, vendégszobákat külön zuhanyzókkal hoztunk létre, vízhálózatot alaktottunk ki külön víztárolóval, bevezettük a központi fűtést, mellékhelységeket építettünk ki, folyamatban van a Luther Sportotthon kialakítása. Ezenkívül gyümölcsöst ültettünk – 70 szilva, 15 alma és 15 körte – és közel 50 diófa ültetésével a Nagycsalád Dióskertet alakítottuk ki.

2019 – ben Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 000 000 forinttal támogatta projektünket, amely támogatásból bővítettük a táborközpont infrastruktúráját 3 db faházikó vásárlásával. Köszönet Támogatóinknak!

2019 és 2020 – ban, Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával az egyházközség a fiataloknak és gyermekeknek sportszereket, szabadtéri mozgás lehetőséget biztosító eszközöket vásárolt, hogy ezáltal is színesebbé váljanak a különböző programok, események. Továbbá ezek révén hozzájárulunk a gyermekek és fiatalok egészséges életmódjához, testi – szellemi fejlődéséhez, mert ehhez hozzátartozik a mozgás, a sport. Ugyanakkor a sportnak jellemformáló és közösségépítő szerepe is van.