„Fiam, ne felejtsd el tanításomat és parancsaimat őrizze meg szíved…” Virágvasárnapi konfirmáció Zselyken

„Fiam, ne felejtsd el tanításomat és parancsaimat őrizze meg szíved…” Virágvasárnapi konfirmáció Zselyken

  • Post author:
  • Post category:Aktuális

Virágvasárnap, a zselyki templom kicsinek bizonyult a konfirmációs istentiszteleten részt vevő gyülekezet számára. Ennek keretében nyolc ifjú testvérünk tett bizonyságot Isten iránti hűségéről és hitéről, valamint először részesült az Úr szent vacsorájában: Borsos Patrícia Kriszta, Hunyadi Andrea, Guther Andor, Kerekes Dávid, Kupás Tamás Krisztián, Magyarosi Hunor, Magyarosi Károly László és Pantics Roland.

Szombaton került sor a „vizsgára”, amikor az ifjak bemutatták szentírási és kátés ismereteiket.

A vasárnapi igehirdetés vezérigéje a Példabeszédek 3, 1 – 4. volt:

Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked! A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél.”

Tóth Zoltán Csaba lelkész a csodaszarvas mítoszán keresztül mélyítette el az igei üzenetet, bátorítva és felkészítve a fiatalokat arra, hogy „az Istenhez vezető út árkon – bokron, tűzön – vízen át vezető út és ezen szükség van kitartásra, bátorságra, fegyelmezettségre, ismeretszerzésre és tervekre, ahhoz, hogy az út végén megmutatkozzék a cél. Az életben is minden körülmény között követnünk kell álmainkat, terveinket, meg kell dolgoznunk értük és Isten mindig megmutatja a helyes utat céljaink felé. Vágyakozni és küzdeni, valamint folyamatosan tanulni kell, fejlődni lélekben, a szeretetben és a hűségben meggyökerezni, ahhoz, hogy haza kerüljünk: Szóla Hunor: Itt maradjunk! / Tanyát verjünk itthon vagyunk: / Selyem a fű, édes a víz, / fa – odúból csöpög a méz. (Benedek Elek: Rege a csodaszarvasról.”

A besztercei és zselyki gyülekezetek felügyelői Szabados Attila és Szabados János köszöntötték a konfirmáltakat és útravalóként bizonyságot tettek a fiataloknak, hogy mit jelent a gyülekezet felelős és lelkiismeretes tagja lenni, a gyülekezet mellett hűséggel kitartani és érte önzetlen szeretettel áldozni.

Isten áldása kísérje tovább testvéreinket!

Tóth Zoltán Csaba