ZSELYKI GYERMEKSZIGET ÉS MAJÁLIS, 2015

Az elmúlt évben első alkalommal megrendezett Zselyki Gyermeksziget nagy sikernek örvendett, ezért idén is megszerveztük ezt az eseményt kibővítve a „majálissal”, amelyen részt vettek szülők, nagyszülők is.

A program nyitó akkordjaként ünnepélyes keretek között sor került az önkormányzat által kiépített futballpálya avatására Ognean Iuliu – alpolgármester, Vajda György – RMDSZ helyi tanácsos, valamint Tóth Zoltán Csaba lelkész közreműködésével.

Ezt követően a várva várt mérkőzések következtek, ahol először a gyermek csapatok, majd pedig a felnőtt csapatok mérhették össze tudásukat, szakértelmüket. Legvégül, a döntőben a gyermek csapat a veteránok csapatával küzdött meg. A lélegzetelállító helyzetekben bővelkedő mérkőzésen az ifjú titánok keményen megizzasztották az idősebb generáció kissé megfáradt és jelentősen lelassult játékosait.

A további események már a templom, illetve parókia udvarán zajlottak, ahol a gyermekek a kultúrotthonban különböző kézműves foglalkozásokban vehettek részt: rajz, arc- és kőfestés, papír ragasztás technika, gyurmázás stb, a nagyobbak pedig elkészítették az idei gyermeksziget színes, vidám plakátját.

Mindeközben – mivel nincs majális gulyás nélkül – a fák árnyékában előkészített lacikonyhában már vígan rotyogott két üstben a szakács egyedi, titkos receptje szerinti gulyás, a gyermekeknek könnyed fűszerezéssel, míg a felnőtteknek markáns csípős ízvilággal, amelyben dominált a különleges füstölt édes nemes paprika aromája.

Ebéd után a Zselyki Fúvószenekar lepte meg a hallgatóságot különböző zenei darabokkal, majd pedig a családi programoké és a gyermekvetélkedőké lett a főszerep: gyermek és felnőtt zsákban ugrás, családi kötélhúzás és egyéb ügyességi játékok. A délután folyamán mindenki nagy örömére, tombolán kisorsoltuk azokat a nyereménytárgyakat, amelyekkel cégek és magánszemélyek támogatták az eseményt.

Zselyki hagyományos ízek jegyében telt a vacsora, amikor házi zsíroskenyeret az elmaradhatatlan kísérővel, újhagymával szolgáltak fel.

A nap megkoronázásaként a lajoskomáromi Keleti Sor Rock Band felejthetetlen koncerttel ajándékozta meg a résztvevőket, amelyen régi, jól ismert dalok adták meg az est pazar hangulatát.

Mindent összevetve sikeres eseményként nyugtázhatjuk az ideit, a fotók önmagukért beszélnek. Köszönet illetti mindazokat, akik segítettek rendezvényünk kivitelezésében: az RMDSz és a Communitas Alpítvány, a RELE Püspöki Hivatala, cégek és magánszemélyek, szervezők és önkéntesek.

Tóth Zoltán Csaba

Next PostRead more articles